Jens van Rijnsoever

Mijn Visie

In een sneller wordende maatschappij vind ik het belangrijk om voor je gezondheid voldoende tijd te nemen. Als fysiotherapeut en manueel therapeut vind ik het belangrijk om jouw klacht de aandacht te geven die het nodig heeft.

Ook de gezondheid is onderhevig aan de sneller wordende maatschappij, waardoor er vaak wordt gestuurd op doelmatige zorg. Onder invloed van zorgverzekeraars worden tarieven lager en behandeltijden ingekort.

Van deze ontwikkeling maak ik mij los, door geen contracten met zorgverzekeraars te tekenen. De aandacht en tijd die vrijkomt door de opengestelde tarieven en behandeltijden zal gebruikt worden om jou als cliënt van een zo adequaat mogelijke zorg te kunnen voorzien.

Manueel en fysiotherapeut - Jens van Rij

Fysio- en manueeltherapeut

Al jong was ik bekend met fysiotherapie, door verschillende klachten die ik opliep met een intensief voetbalbestaan. De manier waarop de fysiotherapeut mijn pijn beoordeelde en mij kon vertellen wat mijn klachten inhielden boeide mij mateloos. De keuze om fysiotherapeut te worden was daardoor al vroeg gemaakt. In 2009 heb ik de studie tot algemeen fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan wilde ik graag verdiepingsslag te maken en heb ik mij gespecialiseerd tot manueel therapeut. Sinds de zomer van 2016 werk ik in verschillende praktijken als manueel therapeut. Met uitzondering van 10 maanden, waarin ik de wereld over ben gereisd.
De opleiding tot manueel therapeut geeft mij het fundament om mensen met langdurige pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat van adequate zorg te kunnen voorzien en op de juiste manier te kunnen begeleiden.

Ervaring met langdurige pijnklachten

Al vroeg in mijn carrière kwam ik er achter dat pijnklachten niet enkel een biologisch aspect kennen, maar ook altijd een psychosociale component hebben. Als pijnklachten langer dan vier tot vijf weken bestaan wordt de correlatie met de biologische aspecten steeds kleiner. Juist de klachten waarbij het psychosociale aspect een grotere rol ging spelen vond ik steeds interessanter worden. Door mijn opleiding tot manueel therapeut leerde ik de klacht zo breed mogelijk in kaart te brengen, met al haar biopsychosociale aspecten. Daarnaast heb ik mij in het werkveld ontwikkeld door niet enkel in de eerstelijnszorg te werken, maar ook in de specialistische GGZ en de revalidatie. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met langdurige pijn aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Een eigen praktijk

Al deze ontwikkelingen als mens en therapeut hebben ervoor gezorgd dat ik per juni 2018 mijn eigen praktijk in Vleuten ben gestart. Een praktijk waarin ik bewust heb gekozen om contractvrij te werken, zodat ik op mijn eigen manier kan werken, mensen op mijn manier kan behandelen: een manier die bij mij en mijn cliënten past. Met andere woorden, een praktijk waarin ik mijn eigen visie kan uitdragen.

Als je meer wilt weten over mij en mijn praktijk, maak dan vrijblijvens een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Van Rijnsoever Fysiotherapie

Van Rijnsoever Fysiotherapie

Stationsstraat 22

3451 BX Vleuten
 

e-mail: jens@vanrijnsoeverfysiotherapie.nl

Telefoon: 0624910074

Praktijk uren:

Dinsdag: 18.30-22.00

Zaterdag: 09.00-17.00​​
 

KvK: 71679057

IBAN: NL66TRIO0379240041

  • Van Rijnsoever Fysiotherapie Faceboo
  • Van Rijnsoever Fysiotherapie LinkedI

CONTACT