Hoe vind je in 5 stappen de juiste fysiotherapeut?

Bijgewerkt: 20 aug 2019

Bijvoorbeeld door middel van een kennismakingsgesprek

Ik begrijp dat het moeilijk kan zijn om de juiste fysiotherapeut te vinden die bij jou en jouw klachten past. De zoekterm fysiotherapeut op google geeft maar liefst meer dan 7 miljoen resultaten. Ik kan me voorstellen dat dat weinig houvast geeft. Voordat je aan de behandeling begint wil je echter wel weten of je in de juiste handen bent. Waar moet je op letten? En hoe ga je te werk bij het vinden van de juiste fysiotherapeut, of manueel therapeut? Dat leg ik uit in dit artikel


Jouw klacht, jouw herstel

Hoe goed bedoeld adviezen van je omgeving vaak ook zijn, het gaat hier om jouw gezondheid en jouw herstel. Jij bent de cliënt en jij hebt een klacht. Daarom is het belangrijk dat jij voor jezelf nagaat wat jij belangrijk vindt bij een fysiotherapeut. Bijvoorbeeld:

Openingstijden: Wil je na je werk komen, dan is het belangrijk dat er een avondopening is.

Locatie: Vind je het belangrijk dat je therapeut in de buurt zit? Of vind je het niet erg langer te rijden voor iemand die gespecialiseerd is in jouw klacht?

Geslacht: Misschien vind je het makkelijker om te praten met iemand van je eigen geslacht. Of juist niet.

Ervaring/deskundigheid: Welke ervaring wil je dat jouw fysiotherapeut heeft? En is hij/zij deskundig in het behandelen van jouw klacht?

Zo kunnen er tal van uiteenlopende factoren zijn die voor jou van belang zijn. Denk hier goed over na voordat je een afspraak maakt.


Fysiotherapeut, de specialist

De fysiotherapeut is dé specialist op het gebied van beweegzorg. Daarom kan de fysiotherapeut je helpen bij een breed scala aan klachten. Zoals:

Nek- en schouderklachten

Lage rugklachten

Hoofdpijnklachten

En ook:

Spanningsklachten

Sportblessures

Bekkenproblematiek

Tot aan:

Valpreventie

Urineverlies

Hartfalen

Het kan niet zijn dat één enkele fysiotherapeut in al deze zaken gespecialiseerd is. Daarom is het zaak dat je een therapeut vindt die kennis heeft van jouw klacht. Het kan daarom verstandig zijn om eerst (telefonisch) te informeren of zij jouw klacht kunnen behandelen. Is het niet mogelijk om van te voren contact te leggen? Dan is het misschien verstandig om even verder te zoeken. Ik kan mij namelijk voorstellen dat het prettiger is om bij een fysiotherapeut onder behandeling te gaan met wie je van te voren persoonlijk contact kan leggen, zodat je weet dat je aan het juiste adres bent. Daarover hieronder meer.


Persoonlijk contact

Als je een fysiotherapeut gevonden hebt die gespecialiseerd is in jouw klacht vind je het waarschijnlijk wel fijn als dit een fysiotherapeut is waar jij je goed bij voelt.

Het is belangrijk dat je jouw fysiotherapeut kan vertrouwen en dat je verwacht dat hij/zij je verder kan helpen.

Dit kan lastig zijn, want deze “klik” vind je niet door de website te bezoeken of doorverwezen te worden door vrienden, collega’s of de huisarts. Hiervoor zal je de therapeut waarschijnlijk willen spreken of zelfs ontmoeten. Dat kan misschien telefonisch, maar wellicht is het fijner als je jouw therapeut kan ontmoeten op een kennismakingsgesprek. Waarin je vrijblijvend over jouw klacht kan vertellen en de fysiotherapeut over zijn specialisme kan vertellen. Een kennismakingsgesprek kan je helpen bij het vinden van de juiste fysiotherapeut, of manueel therapeut.

In deze vijf stappen heb ik het vinden van die therapeut hapklaar voor je gemaakt.


Hoe ga je te werk bij het vinden van jouw fysiotherapeut?

Bedenk van te voren goed wat je zoekt. Dit kan je doen met behulp van bovenstaande punten.

Vraag in je omgeving of iemand een therapeut weet die past bij jouw klacht of probleem. Je huisarts kan hier eventueel ook bij helpen.

Zoek gericht op google voor een therapeut bij je in de buurt, of die specifiek gespecialiseerd is in jouw klacht.

Kijk of je de therapeut in kwestie vrijblijvend kan spreken of ontmoeten en onderzoek of de persoonlijke klik er is.

Gefeliciteerd! Je kan nu een afspraak maken. Blijf wel altijd evalueren of de therapeut in kwestie levert wat jij nodig hebt voor jouw specifieke probleem.

Ik hoop dat ik met deze vijf stappen de keuze voor jou makkelijker heb gemaakt. Blijf onthouden dat jij zelf centraal staat in je herstelproces en dat daarbij de keuze voor de juiste fysiotherapeut van belang is.

Het persoonlijk contact is bij Van Rijnsoever Fysiotherapie makkelijk gelegd. Hier wordt namelijk gewerkt met een gratis kennismakingsgesprek.

Van Rijnsoever Fysiotherapie

Van Rijnsoever Fysiotherapie

Stationsstraat 22

3451 BX Vleuten
 

e-mail: jens@vanrijnsoeverfysiotherapie.nl

Telefoon: 0624910074

Praktijk uren:

Dinsdag: 18.30-22.00

Zaterdag: 09.00-17.00​​
 

KvK: 71679057

IBAN: NL66TRIO0379240041

  • Van Rijnsoever Fysiotherapie Faceboo
  • Van Rijnsoever Fysiotherapie LinkedI

CONTACT